Hoppa till sidans innehåll

Waterfrogs på Hitra 2013


Waterfrogs har varit vid Hitra i Norge på en veckas dykresa. Resan är en klubbtradition som vi har lyckats hålla levande mer än 10 år. En av anledningarna är förstås den fina undervattensvärld och fantastiska omgivning som vi får uppleva i Norge.

 

IMG_1443

Vi brukar ordna med samåkning och kör tillsammans i kollon för att kunna hjälpas åt ifall nått händer längs med vägen på den ca 85 mil resan. Det blir lättare om vi stannar än natt i Åre. En av mångas favoritställe för mat är ju Broken där vi läser menyn :-)

 

 

IMG_1462

Vi tar gärna pauser och passar på att njuta av den mäktiga naturen i Norge

 

 

IMG_1478

Vid dykningen hjälper vi varandra med utrustningen och utför alltid en så kallad parkontroll för att dubbelkolla att all utrustning fungerar innan vi dyker ned. När vi dyker så använder vi i vår klubb en mellanlina mellan dykparet för att lättare kunna kommunicera med varandra. I båten har vi alltid en dykledare och en ytbärgare för att kunna hjälpa till om det behövs. Säkerhetsnivån är nått som vi är stolta över i Waterfrogs! 

 

 

IMG_1505

Har rensar Hoa och Janne kammusslor som det plockat under sina dyk.

 

 

IMG_1490

Vi fick en nyfiken besökare som tittade förbi en stund.

 

 

P7130048

Här förbereder vi oss för dykning på en av våra bästa ställen, två av våra deltagare Elin och Hoa gick ut sin dykkurs innan resan, kanske är det du som vill följa med nästa år?

 

 

P7150060

Ytbärgaren Hoa står och kollar efter bubblor från dykparen. En ytbärgare ska kunna hoppa i vattnet inom några sekunder efter order från dykledaren för att kunna hjälpa dykarna ifall det behövs.

 

 

P7160079

Det ser ut som dykarna Martin och Hoa har det bra i solen. Båtföraren Lena i bakgrunden kör oss till ett av våra dykmål.

 

 

P7160074

Vädret i Norge kan variera och vissa dagar kan det blåsa så mycket att vi ibland väljer att stanna på land. Denna dag ser det ut som Roy tycker vädret är ok.  På den här resan körde vi en utbildning i Nitroxdykning som gav tre av deltagarna ett Nitroxcertifikat som gäller i hela världen.

 

 

P7160133

Här ligger båten vi använder oss av förtöjd för dykning, vi har i klubben utbildade båtförare som gör det säkert att ta oss så långt ut till havs. I båten har vi första hjälpenutrustning, syrgas, VHF och mobiltelefon samt nödraketer för säkerhetskull.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:27 Skribent: Jan Erik Havseden
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Water Frogs - Sportdykning
Waterfrogs c/o Havseden, Bandygatan 11
74538 Enköping

Besöksadress:
Bandygatan 11
74538 Enköping

Kontakt:
Tel: +46703778888
E-post: This is a mailto link

Se all info