Hoppa till sidans innehåll

Norge 2009


På den här resan bestämde vi att istället för bara åka igenom vår vackra fjällvärld att vi denna gång skulle uppleva lite mer av Åre. I Åre hade vi hyrt ett boende tillsammans och på fredagen var det dag för nästa äventyr, Zipline. Vi modiga froggare tog liften upp till skidbackarna tillsammans med våra trevliga guider från Camp Åre och började vår färd nedför berget.

Ziplinen bestod av 6 stationer av en slags linbana där vi en och en hängde fast oss i selen och for ned i farter uppåt 60 km/h och med ibland 60 meter ned till marken, HÄFTIGT!.

 

 

Den ena var modigare än den andra och snart åktes det både uppochner och baklänges.

 

 

Dagarna och dyken går snabbt när man är på ett så härligt ställe med så trevliga kamrater och nu var det snart dags för prisutdelning i ”Störstafisken” tävlingen. Pierre berättade någonting om att ett hårstrå kan orsaka stopp i avloppet i duschen, så stor eller liten var skillnaden mellan första och andra pristagaren. Per hade fått den största marulken på ca 10,5 kg och jag ett hårstrå lättare ca 10,0kg.

 

 

.

Vi fick prova på ett häftigt strömdyk tillsammans som heter duga. Vi fick parera både i riktning uppåt och nedåt för de starka strömmarna och snabbt gick det . Och på ett annat dyk fick vi nöjet att träffa Hulda. Jag tänkte innan detta dyk att jag måste bräcka Pelle och hoppades att finna en STOR fisk, och det fick jag. Saken var den att när vi tittade på Huldas stora ögon som följde oss och förde blicken över kroppen till stjärtfenan så är hon helt j…a enorm. Ja hon var STOR.

Vi uppskattade henne till ca 2 meter och minst 100kg! Vi berättade om Hulda för Janne I och Per och de skulle minsann våga hugga henne. När de kom upp fick jag till min stora glädje höra att de inte hittat henne och att Per tappat bort sitt berömda ljuster, kanske har jag nu en chans att vinna tävlingen nästa gång. 

 

Jaja.. en vecka går snabbt och här i vintern sitter jag och längtar tillbaka till Hitra, skaru med

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:09 Skribent: Jan Erik Havseden

Postadress:
Water Frogs - Sportdykning
Waterfrogs c/o Havseden, Bandygatan 11
74538 Enköping

Besöksadress:
Bandygatan 11
74538 Enköping

Kontakt:
Tel: +46703778888
E-post: This is a mailto link

Se all info