Hoppa till sidans innehåll

Norge 2008


Som vanligt åkte vi till Norge denna sommar till ett nytt ställe vi inte besökt tidigare nämligen Hitra. Vi var 10 dykare och några ungar och en fiskeexpert som tillsammans uplevde Norge under en härlig vecka tillsammans som Waterfrogs Diving Team.

 

hitra

 

Som vanligt åkte vi till Norge denna sommar till ett nytt ställe vi inte besökt tidigare nämligen Hitra. Vi var 10 dykare och några ungar och en fiskeexpert som tillsammans uplevde Norge under en härlig vecka tillsammans som Waterfrogs Diving Team.

 

 

Vi packade klubbens släpkärra med kompressor och säkerhets utrustning och börja resan mot vårt nya mål i Norge, Hitra. De flesta av oss övernattade i Duved och körde den sista biten på lördagsförmiddagen. Väl framme kopplades kompressorn in med den av Åke tillverkade Norgelådan (Y-D omkopplare). På kvällen gjorde vi vårt anpassningsdyk direkt från båtbryggan och redan under det dyket kände jag att det kommer bli en hel del fina dyk.

Vi gjorde ett strömdyk längs en klippvägg som var vackert och gick med en skaplig fart, Lena och Tompa berättade att de sett en enorm havskatt i en skreva som var så stor att de backade undan. Janne och Per berättade att de sett ett stort traktordäck hmmm. Vid ett annat dyk så fick jag och Fredrik tips av Janne I om att dyka ”lite längre ut” för att komma till en drop off. Vi dök längre och längre men hittade inget drop off bara ett ljuster som Stoffe tidigare tappat och strömmen hittade oss som tog oss långt ut från båten. Vi blev då upphämtade och Stoffe blev glad över att vi hittat hans ljuster.

Det fanns mycket fisk i vattnen och vi fångade en hel del marulkar och spättor, några plockade krabbor och kammusslor som det fanns gott om. Per var en hejare på att fånga fisk denna vecka och berättade om ett tillfälle då han tagit stöd mot botten med sitt ljuster och ”råkat” spetsa en minimarulk perfekt, vad ska man tro om detta magiska självfångande ljuster? Simon fångade sitt livs första marulk som hans stolt poserade med vid fotograferingen.

På grillkvällen så bjöd vår fiskeexpert Carola (Pers fru) oss alla på utsökta kammusslor som hon tillagat, Janne I ramlade inte av stolen denna gång och Lena dansade inte på bordet. Janne B somnade först av alla som vanligt. Kvällen var ovanligt lugn kanske var det all dykning som tagit våra krafter.

Jennie och Lena gjorde under veckan sina praktiska övningar på sin trestjärniga kurs, de bärgade ett ankare med lyftsäck. Utförde en uv orientering i en triangelbana och bärgade varandra på 10 meters djup och var även nere på 39 meter på sitt djupdyk. De fick även lära sig att hantera dykbåten och navigera till och från dykplatserna där de även agerade som assisterande dykledare. På torsdags kvällen utfördes deras sista övning och de är nu klubbens nyaste Tre stjärniga dykare, Grattis!

 

Ange alt-text här. 

En vecka i Norge går fort och på tidigt på lördags morgonen var det dags att åka hem igen efter en fin vecka på Hitra. Vädret hade varit typiskt Norge väder, växlande mellan sol regn och blåst. Många fina dykupplevelser blev det.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:09 Skribent: Jan Erik Havseden

Postadress:
Water Frogs - Sportdykning
Waterfrogs c/o Havseden, Bandygatan 11
74538 Enköping

Besöksadress:
Bandygatan 11
74538 Enköping

Kontakt:
Tel: +46703778888
E-post: This is a mailto link

Se all info