Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jan Erik

Moalboal


Hösten 2018 var Waterfrogs på Moalboal som ligger på ön Cebu i Filippinerna på en härlig dykresa med äventyr både under ytan och på land. Förutom alla upplevelse under ytan från valhaj till havsormar  provande vi bland annat på Canyoneering vid Kawasan fall. Resan gav oss många fina minnen som vi kan ha med oss ett bra tag.

Vår utlandsresa på hösten är en tradition som vi lyckats hålla vid liv sedan 2004, vi kommer självfallet att göra vårt bästa för en ny dykresa utomlands hösten 2019. Expedition X är just nu namnet eftersom resmålet inte är klart just nu.

 

 

Information nedan är från förra resan och kommer att uppdateras våren 2019 då vi förhoppningsvis hittat en destination som passar majoriteten i Waterfrogs.

 

Quo Vadis - ditt boende på Moalboal

Moalboal är en halvö där det finns gott om vackra koraller redan vid strandkanten. Trots närheten till Cebu City har Moalboal behållit en unik charm och avslappnad atmosfär som lokala och utländska turister älskar. Speciellt de som gillar resorter med närhet till natur och dykning vilket gör Moalboal till en perfekt tillflyktsort från det hektiska stadslivet.

 

Quo Vadis erbjuder ett charmigt boende i en vacker miljö på stranden Panagsama. Resorten ligger på den lugna delen av stranden och för den som önskar lite mer liv och rörelse finns både restauranger och nattliv några minuters promenad bort. Resorten har flera rumskategorier. Från enkla bungalows med fläkt till rymliga deluxe rum med AC, kylskåp och fritt wifi. Resorten har även ett par suiter som är byggda på en 10m hög klippa som hänger ut över havet.

 

Quo Vadis är ett toppenställe för dykning och andra vattensporter. Du kan även utforska öns fantastiska natur genom att göra spännande utflykter till djungeln och grottor, eller hyra en motorcykel och åka runt i de vackra bergen, kanske göra en vandring till vattenfall och varma källor och mycket mer.

Läs gärna mer  HÄR

 

 

Dykning vid Moalboal

Kasai Village Dive Resort erbjuder dykning från både båt och land. Med hjälp av

”Bancas” - en lokal- och specialtillverkad båt - kan man få tillgång till ett stort utbud av

fantastiska dykplatser. Inför varje dyk hålls en information om säkerhet, själva dyket och om havets marina invånare som ni kan tänkas möta.

 

Landdyken på Kasai Village är lätt och smidigt; ta på dig dykutrustningen, ta några steg över stranden till havet, sparka med fenorna några gånger, skåda och njut sedan av ett utmärkt husrev. På det fantastiska husrevet hittar du allt från små frökenfiskar till stora gröna sköldpaddor likaväl som både mjuk- och hårdkorall.

 

Färgglada mandarinfiskar, barracudor, kejsarfiskar, drakfiskar, fjärilsfiskar och nakensnäckor är bara en liten del av det marina livet på revet. Har man turen med sig kan man även få se en valhaj som passerar förbi!

Nattdykning på husrevet är en fantastisk upplevelse. Ett eller två guidade nattdyk

kommer att erbjudas från båtar. Detta är ett tillfälle som borde tas i akt för att njuta av det spännande nattliga livet under ytan

 

 

Uppdaterad: 04 MAJ 2018 20:41 Skribent: Jan Erik Havseden
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Water Frogs - Sportdykning
Waterfrogs c/o Havseden, Bandygatan 11
74538 Enköping

Besöksadress:
Bandygatan 11
74538 Enköping

Kontakt:
Tel: +46703778888
E-post: This is a mailto link

Se all info