Hoppa till sidans innehåll

Maldiverna


Med anledning av att vi inte just nu kan resa till Indonesien håller vi på och tittar på ett alternativ till Maldiverna på samma datum.

Vi kommer att uppdatera denna information så snart vi vet mer, vill du med till Maldiverna och vill veta mer? kontakta Janne eller Lena

 

Titta gärna på vår förra resa till Maldiverna på https://www.waterfrogs.se/Resorvigjort/MaldivernaHost2014/

 

 

 

 

 

 

 

Informationen nedan är nu inaktuell och vi kommer att uppdatera detta med uppgifter om vår eventuella alternativa resa till Maldivera med samma avresedatum

Norra Sulawesi är hem till tusentals färggranna, sällsynta marina varelser och historiska vrak. Här kan du utforska det magnifika korallrevet som skyddar de kritvita stränderna och upptäcka en högre koncentration av det marina livet än du finner på platser som Stora barriärrevet, runt Hawaii eller i Karibien.

Känt som ”The land of waving coconut palms” kantas Norra Sulawesis kust av just kokosnötsplantage och längre in i landet är terrängen bergig med både aktiva vulkaner och fantastiska utsiktsplatser.

Mellan kullarna finner du vackra sjöar, varma källor och gröna risfält och i den

vackra täta djungeln kan du skymta en och annan apa.

Sulawesi har mycket att erbjuda både natur och kulturälskare. Förutom fantastisk dykning kan du testa djungelvandring, forsränning, klättra upp för vulkaner, bada i varma källor och besöka en Minahasa by som är omringad av vulkaner, sjöar och risfält.

 

Dykningen

På reven i Bunaken National Marine Park hittar du färgglada mjuka koraller och ett rikt fiskliv i en enorm koncentratration. Nattdykningen i parken är spektakulär med sällsynta varelser som dyker upp runt varje hörn. Dessutom finns ett fantastiskt 60 meters vrak från andra världskriget att upptäcka under din dykresa.

 The Bunaken National Marine Park består av fem öar: Bunaken, Manado Tua, Nain, Montehage, Siladen samt delar av Norra Sulawesis fastland. Dykning i och runt Bunaken innebär mestadels vägg och strömdykning, men det finns också flera färgglada korallrev som sluttar ner i djupet. Med sikt på ca 25 meter och vattentemperatur på 26-30 grader är detta en av den absoluta favorit destinationerna för undervattensfotografer och biologiskt intresserade. Barracudor, gröna havssköldpaddor, revhajar, havsormar och napoleonfiskar är några av de bosatta varelser du finner i vattnet kring Bunaken Island. Nain och Siladen öarna erbjuder stora områden av hårda koraller medan ön Montehage har utomordentlig sikt och är hajarnas och barracudor favoritplats

Anmälan till Jan Erik på 070-377 88 88 eller This is a mailto link eller Lena Havseden 070-366 3637 mail This is a mailto link

 

Boendet Tasik Ria Resort

30 minuter körning från staden Manado finner vi det charmiga resorten Tasik Ria Resort. Innästlat bland palmerna finner du lugnet här och resorten är familjeägd vilket gör vistelsen lite mer hemtrevlig. Resorten erbjuder inte enbart en lyxig känsla utan och en värme och service från personalen som arbetar där, vilket är härligt för dig som behöver komma bort från vardagens måsten och stress. Bunakens nationalpark är enbart 45 minuters båtutfärd ut, vilket erbjuder fantastisk dykning. Denna resort kommer se till att du blir väl omhändertagen både som dykare och icke-dykare.

https://www.youtube.com/watch?v=IHTavE8dqqo

 

Resorten huserar 34 rum som är inom två olika kategorier som du kan välja mellan. Samtliga rum har luftkonditionering, mini-bar, säkerhetsskåp, badrum, TV, telefon och möjligheten att göra en kaffe eller tee.

Vi har standard rummen Pool View Rooms som är placerade kring saltvattens-poolen. Några av dem här rummen har dörrar som sammankopplar rummen vilket gör det idealiskt för familjer. För de som eftersöker ett mer romantiskt läge på sitt boende så rekommenderar vi Sea View Cottages. Dem här rummen är lite mer privata och är placerade vid beachen och utsikt över piren och horisonten.

Datum och pris

Den hör resan kommer att gå mellan 2020-10-13 till 2020-10-21

Det ingår 12 guidade båtdyk med lufttank och bly, extra dyk kan köpas till om så önskas. Även Nitrox går att köpa på plats.

7 nätter i delat tvåbäddsrum av typen poolview room

Måltider som ingår är fullboard 😊

Vi har idag 8 platser reserverade till oss så om du vill med så återkom med ditt svar så snart som du kan. Vi kanske kan få några platser till men det är inget vi kan garantera. Intresset för resan är just nu stort så kontakta gärna Jan Erik ifall du vill med eller har frågor kring resan eller betalningen.

Resan betalas i tre olika omgångar så du behöver inte betala allt på en gång 

Pris kontakta Jan Erik eller Lena, vi har fått ett bra pris :-)

 

Ej Inkluderat

➔ Hyra av dykutrustning

➔ Alkohol och läsk

➔ Marinparksavgifter

➔ Övriga aktiviteter och måltider som inte specificeras

➔ Dricks till guider och personal, rekommenderas men är inte ett krav

➔ Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

 

Optioner

Resan går att förlänga med 3 nätter med helpension och 2 dyk per dag.

Det går att göra 3 dyk per dag,

Nitrox går att köpa

Rummen går att uppgradera till Sea view suite 

Kontakta Jan Erik för mer info om optionerna

 

Anmälan till Jan Erik på 070-377 88 88 eller This is a mailto link eller Lena Havseden 070-366 3637 mail This is a mailto link

 

 

Uppdaterad: 24 JAN 2020 18:41 Skribent: Jan Erik Havseden
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Water Frogs - Sportdykning
Waterfrogs c/o Havseden, Bandygatan 11
74538 Enköping

Besöksadress:
Bandygatan 11
74538 Enköping

Kontakt:
Tel: +46703778888
E-post: This is a mailto link

Se all info