Hoppa till sidans innehåll

Vår utbildning


Enstjärnig dykkurs (* CMAS)

Enstjärnig dykkurs är grundkursen inom SSDF/CMAS.

Efter avslutad kurs har du tillräcklig kunskap och vattenvana för att dyka i öppet vatten till max 20 meter tillsammans med en mer erfaren parkamrat som har minst tvåstjärnigt CMAS-certifikat. I utbildningen ingår lektioner i dykfysik, tabeller, dykmedicin och tillämpad dykning samt utbildning i Hjärt-Lungräddning. Dessutom även praktisk träning i grundläggande livräddning.

Grundkravet för att få börja kursen är att man är 15 år då kursen påbörjas, att man kan simma minst 200 meter och att man har genomgått en godkänd läkarundersökning. Är du under 45 år kan det räcka med en hälsodeklaration.

 

calle_400

 

Tvåstjärnig dykkurs (** CMAS)

Tvåstjärnig dykkurs är fortsättningskursen inom SSDF/CMAS.

Detta är kursen för dig som vill prova lite mer avancerad dykning. Under utbildningen får du lära dig grundläggande teori och praktik för lite mer avancerade dykmetoder som tex nattdyk, vrakdyk, djupdyk och vinterdyk. Under utbildningen får du genomföra ett antal olika dyk med varierande dykmetoder. För att få påbörja  den här kursen ska du inneha enstjärnigt CMAS eller motsvarande och minst 6 loggade dyktimmar.

Efter din tvåstjärniga kurs anses du även kvalificerad att gå vidare på olika specialkurser som tex dykledarkurs och nitroxkurs.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:05 Skribent: Waterfrogs instruktörer

 

Postadress:
Water Frogs - Sportdykning
Waterfrogs c/o Havseden, Bandygatan 11
74538 Enköping

Besöksadress:
Bandygatan 11
74538 Enköping

Kontakt:
Tel: +46703778888
E-post: This is a mailto link

Se all info